V prvom polroku si požiare v Prešovskom kraji vyžiadali päť ľudských životov

14.08.2006 Prešov

Prešov 14. augusta (TASR) - Päť ľudských životov si vyžiadali požiare, ku ktorým došlo v prvom polroku na území Prešovského kraja. Je to o tri osoby viac ako...
Prešov 14. augusta (TASR) - Päť ľudských životov si vyžiadali požiare, ku ktorým došlo v prvom polroku na území Prešovského kraja. Je to o tri osoby viac ako v rovnakom období minulého roka.

Počas prvých šiestich mesiacov zaznamenali hasiči 2499 výjazdov, z toho 824 k požiarom, čo predstavuje necelých 33 percent.
\"Pod spomínané tragické udalosti sa podpísali dve ľudské vlastnosti, ktoré sa podieľajú na 75 percentách vzniku všetkých požiarov, a tými sú nedbanlivosť a neopatrnosť, \" uviedla dnes pre TASR Daniela Dvorščáková z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Dodala, že hasiči záchranári sa v krízových momentoch sústreďujú na čo najrýchlejšiu záchranu ľudského života. Podľa nej je to však niekedy až neúmerné nedbalému konaniu niektorých jednotlivcov. Zároveň v priebehu celého roka upozorňujú na dodržiavanie zásad a opatrení pri manipulácii s otvoreným ohňom, horľavými kvapalinami a pod.
 

Vyberte región

mark